Lineaflex

Vzmetnice in posteljnina

Velika izbira vzmetnic Lineaflex od standardnih do najbolj ortopedskih vzmetnic.

Barve in prevleke

VZMETENJE …

Tradicionalno vzmetenje bonnel
Sistem vzmetenja, kot struktura vzmetnice, je bil zasnovan že pred stoletjem. Govorimo o tehnologiji preizkušene kvalitete, ki omogoèa potrebno okrepitev med poèitkom in spanjem. Seveda je v tem stoletju tehnologija še napredovala in dosegla visok standard.
Vzmetenje v naših vzmetnicah je grajeno iz dvostožèastih vzmeti Bonnel, najbolj razvitih in razširjenih v svetu, ker zagotavljajo prilagodljivost in trajnost kvalitete, saj mora biti vzmetenje hkrati moèno, vendar tudi prilagodljivo v smislu pritiska in velikih obremenitev. Le tako lahko gotovo nudi udobje celemu telesu. Ležišče z vzmetmi se je vedno izkazalo kot prava izbira za tiste, ki iščejo izdelek, ki bi združeval tradicijo in inovativnost, kar zagotavlja kvaliteto in trajnost.


Žepkaste - samostojne vzmeti Sistem vzmetenja samostojnih – žepkastih vzmeti je najboljši odgovor ergonomije. Izkorišča prednosti neodvisnega gibanja vsake vzmeti posebej, kar omogoča samostojno delovanje na posamezno oporno toèko z uèinkom natančne podpore telesa in ohranja svobodo prilagajanja na vsakršno gibanje.
Sposobnost take strukture vzmetenja omogoča vsem delom telesa pravilno podporo ter s tem zmanjšuje pritisk na kapilare in izboljšuje prekrvavitev med spanjem. Vsaka vzmet je zašèitena s posebno vrečko in tako ločena od ostalih vzmeti, kar jim nudi veèjo avtonomijo pri podpori, vrečke pa so povezane z materialom, ki je antialergijsko zaščiten.

Rezultat je vzmetenje, edinstveno in kompaktno, ergonomièno in odlično prilegajoče se telesu uporabnika.

BLAGO

Amicor Pure
Zahvaljujoč svoji sestavi (antimikrobièno in antimikotièno) ščiti pred nastajanjem gobavosti in slabega vonja. Amicor Pure vsebuje antibakterijski agens, ki je dodan med vlakna in se samodejno obnavlja. S tem se onemogoča razvoj pršic in bakterij, ki se razmnožujejo v toplem in vlažnem okolju in so glavni razlog za širjenje neprijetnega vonja. Agens deluje na principu aktivnega organizma, ki se uporablja pri zobnih pastah in ustnih vodicah, njegova naloga pa je prepreèevati nastajanje neprijetnega telesnega vonja ob potenju med spanjem. Amicor Pure presega dosežke aktualnih dodelav in obdelav blaga in ostane uèinkovit tudi po 200 pranjih.

Silver Safe
Že približno desetletje se srebrno vlakno, pridobljeno iz plasti èistega srebra, dodano tekstilnim vlaknom, uporablja v industriji in medicini. Med vsemi elementi ima srebro najvišje vrednosti elektriène prevodnosti. Ta lastnost omogoèa takojšnjo razpršitev neprijetne elektrostatiène nabitosti. Silver Safe uravnava telesno temperaturo zahvaljujoè svoji sposobnosti izžarevanja (ki temelji na ohranjevanju toplote, ki jo oddaja èloveško telo) in sposobnosti odsevanja (enakomerna porazdelitev te iste toplote navzven). Srebrno vlakno je vtkano na naèin, da dalj èasa deluje antimikrobièno. Te lastnosti ne izgubi niti po veèkratnem pranju tkanine. Srebrovi ioni reagirajo in se združijo z encimi celice mikroba, zavirajo delovanje encimov in prepreèujejo razmnoževanje mikrobov. Dokazano je, da imajo srebrna vlakna lastnost zašèite proti neprijetnim vonjavam.

Ergotech
Termoregulacijska poliuretanska pena visoke obstojnosti, narejena na vodni osnovi, ki zahvaljujoè svoji sprcialni strukturi zagotavlja visok nivo elastiènosti pri stiskanju, povezan z nedeformiranjem. Zaradi svoje posebne celiène strukture, ERGOTECH enakomerno porazdeli težo telesa. Pena, katere nivo elastiènosti in mehkobe je zaradi veèje natanènosti prilagajanja, prepoznaven med ostalimi penami, ki jih najdemo na tržišèu. ERGOTECH zagotavlja visok nivo udobja in naravno podporo telesu med poèitkom v vsakem položaju. Ergotech zagotavlja zmanjšanje pritiska, ki je lahko moteè med poèitkom. Ima sposobnost naravnega uravnavanja vlažnosti kože, ker vpije 67 % veè vlage v primerjavi z ostalimi penami in v zelo kratkem èasu vlago tudi odda. Zaradi te specifi ène lastnosti lahko reèemo, da »uravnava vlažnost pod odejo«. ERGOTECH je antibakterijski, prepreèuje nastajanje pršic, ker ne vsebuje alg, ki so njihova hrana, je ekološki in unièljiv, saj je narejen brez C.F.C. zašèite in s topilnimi klorurati.

Latex
Govorimo o naravnem materialu, pridobljenem iz gume dreves Havea iz Amazonije in Indonezije. Zahvaljujoè primerni obdelavi je uspelo že v drugi polovici prejšnjega stoletja izdelati stabilno latex peno. Ležišèe iz latexa predstavlja popolno izbiro za zdrav poèitek, tako zaradi svojih antialergijskih, antibakterijskih in antistatiènih lastnosti, kot tudi zaradi sposobnosti prilagajanja razliènim položajem telesa. Latex pena ima visoko sposobnost zraènosti in zagotavlja, zahvaljujoè svoji posebni sestavi, stalno kroženje zraka. Visoka stopnja elastiènosti omogoèa odlièno anatomsko podporo telesu v vseh položajih med poèitkom.
Ležišèe iz latex pene je prava odloèitev za tiste, ki želijo spati na naravnem materialu.

Mirror Form
Mirror Form je pena, projektirana za pravilno porazdelitev teže astronavtov v zraènem in brezzraènem prostoru.
Govorimo o nenavadni revolucionarni visko-elastièni peni nizke udarne žilavosti. Ta lastnost omogoèa tej posebni peni do milimetra natanèno prilagajanje telesu in hitro povrnitev v prvotno obliko. MIRROR FORM ima lastnost samooblikovanja in, ker je obèutljiv na toploto, reagira na telesno toploto. Zaradi specifi ènih lastnosti omogoèa popolno podporo celemu telesu in pravilno lego hrbtenice in vratnih vretenc, zato zaradi pravilne prekrvavitve prepreèi mravljinèenje. Ne glede na težo, se vedno povrne v prvotno obliko.

Zaradi svoje strukture odprtih celic ima specifi èno lastnost prepreèevanja zadrževanja vlage in s tem morebitnega nastajanja plesni. MIRROR FORM je obdelan s posebnim obstojnim baktericidom (NOBACTEL), ki prepreèuje nastajanje pršic in bakterij.
Proizvajalec si pridržuje pravico do izboljšanja ali spremembe izdelkov, predstavljenih v katalogu, zaradi razvoja izdelkov in zahtev na tržišèu. Tehniène karakteristike se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Barve blaga, lesa in fotografi j v katalogu lahko odstopajo od resniènih barv izdelkov. Za pravilno izbiro barve zahtevajte katalog vzorcev blaga.

Več o materialih za prevleke

Kontakt in prodajna mesta

Imate vprašanje?
04/517 05 50
informacije@pohistvo-zakelj.si

Program Žakelj in ostalo pohištvo je nazorno predstavljeno v naših salonih.


Oglejte si prodajna mesta Žakelj

Piškotki na spletni strani
Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljnem pregledovanjem spletne strani se strinjate k uporabi piškotkov.
Več o piškotkih.
V redu